05 Haziran 2012

Bizim Evde Sihir Devam Ediyor

"Hayal etmek bilgiden daha değerlidir." Albert Einstein












Bazı anneler gerçekçi, hemen hazırlıyorlar çocuklarını gerçek hayata. Oysa ben seviyorum kuzularımın masallar dünyasında dolaşmalarını. Bende onlarla koşuyorum periler ülkesinin dehlizlerinde. Mümkün mertebe sihir katmaya çalışıyorum herşeye. Henüz kabul etmedim Noel Baba'nın gerçek olmadığını, diş perisi halen ziyaret ediyor bizi. Hiç acelem yok onların masumiyetlerini bozmak,  gerçeklerin kalıplarına sokmak için.. Hem gerçek ne, kim kesinlikle emin olabilir ki?İnandığın sürece herşey varolmaya devam etmez mi? Defne'nin prenses çay partisi bende bu düşünceleri uyandırdı. Gerçekten, o çocukların neşesi ile, bende sihirli bir akşam yaşadım.

Partiyi yaptığımız çay partisi odası, bana "Güzel ve Çirkin'' masalını anımsattı. Partiden bir yarım saat önce vardığımız halde, bizimle hemen ilgilenip, odaya aldılar. Defne'nin hazırlanma odasında, kendisine kıyafet seçmesine izin verdiler. Yasemin orada partilere katılmıştı ama Defne'nin ilk seferiydi. Soyunma odasında, onu Külkedisi Cinderella karşılayınca, sevinçten nefes alamadı bir süre. Onun o halini görmek dahi bana yetti. Elbisesini seçip giydikten sonra, saçını yaptırmak üzere oturduğunda, biz anne ve babaya Starbucks Latte ikram ettiler. Parti odasının eksiksiz dekorasyonuna bakıp, kahvelerimizi yudumlayıp, çok doğru bir karar verdiğimize emin olduk. Şimdiye kadar gördüğümüz en özenli hazırlanılmış parti yeriydi.

Parti davetiyesine, 

"Duyduk duymadık demeyin!
Prenses Defne 5 yaşında olacak!
Taçlar, tuvaletler ve saray,
Kraliyet Partisi'nin mutlu etmeyeceği yok
Partide bulunmanız rica edilmektedir."  diye yazmıştım. (İngilizce olarak kafiyeliydi.)

Partinin ilk konukları şovalyelerdi.Erkeklerin sıkılabileceğini düşünerek kızlara iyice tembih etmiştim, arkadaşlarını oyunlara dahil etmeleri için. Erkeklerin, en az kızlar kadar eğlenmiş olması bizi çok sevindirdi. 

Misafirler vardıkça kostümlerini seçtiler, saçları prenses saç modelleriyle donandı, erkekler şovalye ya da prens oldular, saçlari jöleyle havaya dikilerek, pırıltılarla süslendiler. Herkes çok güzel, herkes çok yakışıklıydı, en önemlisi, herkes çok mutluydu. 

Hazırlıklar devam ederken konuklar sıkılmasın diye, aktivite köşeleri vardı. Minikler hazır olunca, özenle hazırlanmış çay masasına oturup, porselen fincanlarda limonata içip, porselen tabaklarda pizza yediler. Sandeviçlerde hazırlatabilirdik ama Prenses Defne peynirli pizza istemişti. 

Pizza faslı bitince, hepsini hazırlanma odasında toplayıp, bir hikaye anlattılar. Sonra prenses ya da şovalye gibi davranmayı gösterdiler. Hepsinin güzelliğine bayıldım. Sonra tek tek sunularak kendilerine öğretilen hareketleri yaptılar, bu arada her birinin dileği söylendi. Defne "Gerçek bir prenses olmak istiyormuş!". 

Grup resminden sonra pasta faslına geçildi. Defne ne istediğini hep çok iyi bilir. Bana sadece dondurmadan yapılmış bir pasta istediğini söylemişti. İçi vanilyalı, dışı pembe olacaktı, üzerinde prensesler olacaktı. Son anda bu şekilde pasta yapan birisini buldum. İçini vanilyalı, dışını çilekli dondurma ile kaplaması için ikna ettim. Böylece Defne'nin bir dileği daha yerine geldi.

Pastadan sonra oynadıkları müzikli oyunsa, günün en neşeli bölümü haline geldi. Düzenlediğimiz en eğlenceli partilerden biriydi.

Eve döndüğümüzde şimdi yorulduk, hediyeleri sonra açalım diyemedik, sevinç çığlıkları atarak hediyelere koştular. İçlerinden çıkanlara hayranlıkla baktılar, ama içlerini açmadılar. Kuralı biliyorlar hergün bir hediye, böylece çok daha keyifli olacağını, hediyenin değerini daha çok bileceklerini öğrendiler. Devam eden haftada her sabah 7'de kalkıp bir hediye açtılar ve okul saatine kadar oynadılar. Akşam gelir gelmez tekrar başına geçtiler. Her hediyenin sonuna kadar tadına vardılar. 

Yasemin'in 5. doğum gününde Deniz Kızı gelmişti partimize. Defne'nin prenses partisi oldu ve Cinderella vardı partide. Böylece ikisinin de en sevdikleri prenseslerle, güzel birer anıları oldu. Yaşasın 5 yaş, mutlu prenseslerin yılı!

2 yorum:

  1. Annesi ne guzel bir parti planlamissin yavrukusuna, kacirdigimiza uzuldum dogrusu. Defnenin yeni yasini bu vesile ile tekrar kutluyoruz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Defnemizin ve Yasemizin ve Gizemimizin ve hatta hepimizin nefes aldıkça tüm dilekleri gerçek olsun inşallah.
    Gerçekten bir kuçak neşe Defnem Allah o dünya güzeli ışıl ışıl yüzünü hep güldürsün, başarılı ve mutlu bir çocuk/kadın olsun uzunnnnnnnnn yaşam yolunda.
    Kalemine ve yüreğine sağlık canım kardeşim ...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...