18 Haziran 2012

Değişim




Kültürümüz bu şekilde. Sosyalleşmeyi, keyfi, yemekle bağdaştırıyoruz. Bundan kurtulmak öyle çok mümkünde olmuyor, genlerimize yazılmış bir kere.

- Tenis oynayalım mı bu haftasonu?
- Çok güzel olur, kahvaltıya gelin, sonrasında oynarız!

- Göle yürüyüşe gidelim.
- Olur börek, kek yeterli mi, sucuk işine de girelim mi?

- Birbirimizi motive edelim, salı günleri spor salonuna birlikte gidelim bundan böyle.
- Olur çıkışta da suşi yeriz o zaman. Hafif hafif…

Pazar günü Türk okulu yapmıştım, bir kısım pazar sabah kahvaltısı saatine denk geliyor diye katılamadı. 3 haftada bir! Feragat edemediler, o çocuklar zaten Türk olmayı kahvaltıyla bağdaştırmış durumdalar.

Çocuklar kayak öğrensin diye kış tatiline gidiyoruz. Sahalara çıktığımızda öğlen 12, geç derse yazılmışız ama onunda ilk yarım saatini kaçırmışız. Olsun diyoruz, çok keyifli bir kahvaltı yaptık ama, tatilin keyfi böyle çıkar.

Amerikalı arkadaşımla konuşurken uyandım birden. Çocuklardan sonra kayak zevklerinin nasıl engellendiğinden bahsediyordu...

- Piste çıktığımızda saat 8 oluyor! Sonra 12'de yemek molası vermek gerekiyor, çocuklar dayanamıyor. Oysa biz onlardan önce cebimize enerji barları koyar, sabah 7'den akşam 6'ya kadar aralıksız kayardık. 

Oğulları 3 yaşında iken, öğlen uyku saatinde onları kayağa çıkaran teleferikte uyuyakalıyormuş, varınca hemen uyanıp kaymaya başlıyormuş. Şimdi 4 yaşında kayak takımında. 

Eyvah, dedim Sinan'a birgün. Böyle giderse bu çocuklara yazık edeceğiz. Bak kapasitelerinin çok azını kullandırıyoruz. Biz bu zinciri birazda olsun kıralım. Keyfi direk yemekle bağdaştırmasınlar. Haftada bir doğa yürüyüşü yapmaya karar verdik. Geçen hafta burada Mount Diablo'nun eteklerini keşfettik. Kime söylesem bizim çocuklar yürümez diyor. Eh bırakınca yürümüyorlar, güçlenmiyorlarda tabii. Bizim Defne kadar çıtkırıldım, kendini taşıtan bir çocuk olmasın. Doğru motivasyonla, ilk denememizde 50 dakika hiç durmadan yürüdü. 

Güzel evlere, bitkilere, doğaya bakarak çok tatminkar bir aile saati geçirdik. Sonrasında….Göl kenarı yemek tabii… Değişim birden olmuyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...