15 Mart 2012

Bir Dağ Gezisi



Herkese mi öyle olur bilmiyorum. Uzaklara gittiğimde, en bilinmeyen köşeleri bile görmek isterim de, burnumun dibindeki yeri görmeyi hep ertelerim. Sonunda da bir aksilik olur, bir daha görmek mümkün olmaz. Burada eteklerinde dolaştığımız, evimizin camından gördüğümüz, tarantula keşif gezileriyle ünlü, Diablo dağı var. Bir türlü fırsatımız olmadı, gidip keşfedemedik. Geçenlerde, güneşli, sıcak ama yatağın tersinden kalktığımız bir pazar gününde, eşimle birbirimizi anlamamak için ısrar edip, çatışırken, içimdeki negatif enerjiyi, pozitif birşeye dönüştürmeye karar verdim. "Haydi yürüyüşe!", dedim. "Nereye?", dediler, dağı gösterdim. 




Öyle hiç bilmeden, planlamadan atıldığımız maceranın, bir sonrasında bizi neyin beklediğini  bilemeden, yola çıktık. Bir kere yanlış çıkıştan çıktığımda görmüştüm girişini,  kolayca bulduk. İnce, uzun bir yola girdik arabamızla, başladık tırmanmaya. Bir tarafımız kayalık, diğer tarafımız uçurum, ilk yol genişlediğinde dönmek arzusuyla, her virajda Yasemin'in "Öleceğiz!" çığlıklarıyla devam ettik yola. Bir süre sonra alıştık, karşımıza çıkan güzellikleri seyrekoyulduk. Geri dönüş yapabileceğimiz bir genişlik bulunca, artık iyice meraklanmıştık. Yasemin'in telkinleriyle, gözümüzü zirveye diktik. Zirvede yaşadığımız başarma duygusu, muhteşem manzara, doğa, içimizdeki tüm sıkıntıyı sildi, süpürdü, yüzlerimizi yeniden gülümsemeyle bezedi.





Zirveye kurulmuş turist bilgilendirme bürosu içinde, dağın doğal yaşamını ve tarihini anlatan küçük bir müze vardı. Bilgilenip, dağın zirvesine de ayağımızı bastıktan sonra, geri dönüşe geçtik. Beğendiğimiz bir yürüyüş parkurunda da durup, kısa bir keşif yürüyüşü yaptık. Yürüyüş boyunca Yasemin ve Defne maceraların içine sürüklendiler. Yeni yaratıklarla tanıştılar, canavarlarla savaştılar, uçurumlardan yuvarlandılar, dalgalara karşı koydular. Bizi de Narnia benzeri uzak diyarlara taşıdılar. 







Yeniden, daha donanımlı dönme planları yaparak döndük evimize. Hatta Yasemin yaşgününde orada kamp yapma hayalleri kurdu. Bahçemizde bile kalmaya cesaret edemem ben ama kızım için dener miyim acaba? 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...