04 Eylül 2010

Yasemin’in Doğum Günü Kutlamaları














Yasemin’in bu seneki doğum günü kutlamaları uzun sürdü. Kendisi de durup durup tekrarlıyor bunu memnuniyetle.

Önce hazırlık sınıfındaki öğretmeni, yaz doğumlulara haksızlık olmasın diye, bir gün seçip, sınıf içinde kutlama yapabileceğimizi söyledi. O gün sınıftaki tüm çocuklara hediye götürdük. Birer kutu tebeşir, köpük, kızlara birer kolye, erkeklere birer karanlıkta ışık veren kolyelerden. Tüm sınıfa dondurma aldık. “Herkesin doğum günü kutlandı, benimki kutlanamayacak”, diye üzülen Yasemin’indi dünyalar o gün. Hem de kardeşinin doğum gününden bir gün önce! Kardeşinin doğum gününde kardeşine olan ilgiyi kıskanmasın diye.





En yakın arkadaşlarından biri tatilde olunca bir hafta ertelemek istedi gerçek doğum gününü. Öyle olunca asıl doğum gününü ailecek kutladık, bir park ziyareti, ve dışarıda aile yemeği ile. Dönüşte de onun istediği bir şeyi almak üzere alışverişe gittik.

Büyük doğum günü kutlamasını ise Pump It Up’ta yaptık. Defne’nin de doğum gününü kutladığımız yer, pek çok çocuk gibi, Yasemin’inde favorisi. Zıplıyorlar, tırmanıyorlar, kayıyorlar. Fiziksel her turlu zorluğa bayılıyor Yasemin. Arkadaşlarına bayılıyor Yasemin. Herkes ama herkes yanında olsun, mutlu, memnun olsun istiyor.

Çikolatalı pasta yiyemiyor diye çilekli seçtim pastasını. Çok endişelendi, “Ben istemem, herkes çikolatalı seviyor, sen çikolatalı söyle gene!” diye. Bu yaşta, bu kadar kendinden verebilen bir çocuk daha görmedim.

Kızlara kolye yapma seti, erkeklere hayvan maketi yapma seti aldık bu sene.



Bu senenin değişik bir heyecanı, sınıfından sevdiği arkadaşlarını da davet etmemizdi. Okul tatil olduğundan, gelebilecekler mi diye çok endişe etti. Kimi çıkacağı tatili bir gün erteledi, kimi tatile çıkış saatini doğum günü ertesine ayarladı. Büyük önem vererek, çağırdıklarımızın hepsi geldi, kızımı ve beni çok mutlu etti. Çünkü bizde ailecek şartlarımızı zorlayarak da olsa, davet edildiğimiz davetlere katılıp, dostlarımızın sevinçlerine katılmak, kutlamalarına katkıda bulunmak isteriz. Acılarını paylaşmak kadar önemlidir bence, insanların iyi günlerini paylaşmak. Ne mutlu kendilerine verilen değeri hissedip, aynı hassasiyeti gösterebilen insanların hayatımızda olması.



3 yorum:

  1. Yasecigimizin her gunu ayni bluzundaki gunes kadar aydinlik olsun. Ne cok yakismis yavrucuga mavis mavis. Saglikla nice kutlanacak guzelikleri olsun hayati boyunca insallah. Cigdemcim her yil oldugu gibi yine muhtesem ama eminim bir o kadar da yorucu bir program yapmissin ama olsun deger Yasemin'e, onlarin yuzundeki mutlulugun bizdeki yansimasinin ne tarifi var, ne olcusu biliyorum. Yine cok guzel hazırlanmissiniz anne-kiz kutlamaniza, resimler cok guzel, Yasemin cok tatli masallah allah nazarlardan saklasin. Ben de seninle ayni fikirdeyim uzuntulu zamanlarinda da insanin dostlarina ihtiyaci var elbette ama asil onemli olan sen mutluyken, basariliyken, kutlanacak bir seylerin varken yaninda olmak steyen, senin mutlulugunla mutlu olan dostlara sahip olabilmek. Insallah cocuklarimizin yaninda hep boyle dostlari olur. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederiz Emre'cim. Bilmez miyim senin ne cok onem verdigini ozel gunlere, kutlamalara? Amin Emre'cim deger bilen insanlara rastlasinlar hep, deger bilsinler..

    YanıtlaSil
  3. kuzum benim maşallah:))bana da noluyosa hep gözlerim dolup yutkunarak okuyorum bu sayfaları:( :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...