25 Ekim 2007

Cadilar Bayramina Hazirlaniyoruz

Bu mevsimin en sevdigim ayi Ekim. Bir kere sonbahar daha cok taze. Doga henuz bozulmamis, sadece renk degistirmis. Cevreyi sari, turuncu, kirmizi renkler sarmis, simsicak yapmis. Ustelik en renkli kutlamalardan birine hazirlaniyoruz, Cadilar Bayrami! Bu bayramin on hazirliklari da renkli, bu nedenle eglencesi ortami uzunca bir sure sariyor. Kim ne derse desin, ben bu ozel kutlamalara bayiliyorum.Bu tarz kutlamalar pazarlama stratejisi olabilir ama ben gonullu bir katilimciyim. Bu kapali havalarda, ozellikle biz annelere, bol aktivite imkani yaratiyor.


Kutlamanin ilk ayagi dekorasyon icin balkabagi secmek. Bu nedenle ay boyunca heryerde balkabagi tarlalari renkli aktivitelerle hizmet veriyorlar. Biz, Yasemin dogdu dogali, her sene buranin en cok ragbet goren balkabagi tarlalarindan "Joan's Pumpkin Patch" e gidiyoruz. Bu sene, Yasemin'in okulu oraya bir gezi duzenledi. Benim Yasemin'i tek basina gondermeye gonlum el vermediginden, Sinan'da beni iki cocukla yalniz gonderemediginden, okul gezisine hep birlikde katildik. Boylece geleneksel 3. aile balkabagi tarlasi gezimize, bu yil bir fazla uyeyle katilmis olduk. Evet, Defne'nin ilk cadilar bayrami.


Gruplari giriste sirayla alip, rehber esliginde tur yapiyorlar. Ilk durak bal kabagi tarlasi. Burada yuzlerce kabak icinden kendi kabaginizi seciyorsunuz. Sonra keci ve tavuklarin bulundugu ikinci bir bolgeye geciliyor. Boylece minikler hayvanlarla yakinlasip onlara yem verebiliyorlar. Yasemin, bu sene cok cesurdu, bardak dibindeki yemlere ulasamayan keciye yardim icin, yemleri eline dokdu ve direk besledi. Ucuncu bolum cocuklara sosyal bilgi vermek, geziye ogretici bir katki saglamak icin, saman yiginlarindan olusan minik bir konferans kosesiydi. Konferans Old Mc Donalds sarkisiyla acildi:) Yediklerimizin toprakdan geldiginden bahsedildi, danslar edildi, yiyeceklerimizin nereden geldigini anlatan bir sarki ile bitti. Minik tur bittiginde ogle saati gelmisdi. Piknik kosesinde yemekler sabirsizlikla yenilip, serbest oyun alanina gecildi.


Serbest alanda yuzlerce balkabagi, minik bir acik hava muzesi ve resim cektirmek icin bir dolu firsat vardi. Kucuk bir ciflik kosesi ve su pompalari unutulmamisdi. Tipik Amerikan kalesinden bir labirent de vardi.Gecen yillarda traktor turu, at turu gibi turlar da vardi. Defne'yi babasiyla basbasa birakip, Yaseminin sinif arkadasi Leena ile birlikde alandaki her bir aktiviteyi denedik. Hersey denendikden sonra, son bir kez balkabagi tarlasinin icine ailecek daldik. Baba kiz tarla icinde kosturdular. Tarlanin, canli renklerle olusturdugu guzel goruntulere, bakmaya doyamadik. Her guzel sey gibi bu gezinin de bitmesi gerekiyordu, ama son bir aile resmiyle animiz olumsuzlesdi. Kabaklarimizi toparlayip, evimize dogru yollandik. Sira kabaklari suslemede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...