15 Ekim 2007

Bebegim Kati Gidaya Basladi


Defne'm, pamugum benim. Ruhuma kadifenin tendeki etkisini yapiyor. Minigim hizla buyuyor. Dort aylik kontrolunde, doktoru, basini dik tutabildigini ve yemege de ilgisi oldugunu gorunce, kati gidaya baslayabilecegimizi belirtti. Kural bir yemek kasigi kati mamayi, sivi mama ya da anne sutu ile sulandirarak uygun bir kasikla vermek. Eger dogusdan gelen dil itme refleksi halen yok olmadiysa verdigimiz mama geriye cikiyor. Bu durumda, iki hafta bekleyerek tekrar denememiz gerekiyor. Eger mamanin yarisindan azi geriye donerse refleksi yok olmus demek ve bir suru resim cekip albume koyabiliriz.


Simdilik sadece pirinc, yulaf ve arpa mamasi yiyebiliyor. Genelde pirincle baslaniyor ama ben Yasemin'de yasadigimiz kabizlik probleminden korktugum ve de pirincin tadina alisinca yulafi sevmeyecegini bildigimden (Yasemin'de ve cevremdeki bebeklerde boyle oldu.), yulafla basladim. Hem severek yiyor, hem de kabizlik yok.


Doktorumuz alti aylik oluncaya kadar baska birsey vermememizi istedi. Zaten sadece anne mamasi ile besleniyor olsaydi, anne sutunun azalmamasi icin katiya da alti aylikda baslanacakdi. Defne zaten anne sutu ve mamayi birlikde aldigi icin, simdiden baslayabilir. Erken baslamanin alisma kolayligi sagladigini bildigimden ben biran once baslamayi uygun gordum.


Yemek yemesi kesinlikle ablasina benzemiyor. Daha ilk denemede oldukca basariliydi. Yemek yerken goz goze geldigimizde gulumsemesi de olmasa, hemen hemen hic akitmayacak mamasini.


Doktor, kati mamayi, ilk hafta yalnizca gunde bir kere ogleden sonra, aksam uykusundan saatler once vermemi istemisdi. Boylece hem sabah saatlerinde bol olan anne sutunden yararlanacak, hem de olasi bir mide rahatsizligi gece uykusunu etkilemeyecekdi. Artik iyice alisdigindan oglene yakin ve aksam yatmadan bir saat once olmak uzere iki ogunde yiyor mamasini. Boylece onemli bir gelisim surecini tamamlamis oldu Defne. Allah agzinin tadini hep bol etsin bebegim.

1 yorum:

  1. Aminnnnnnn canim benim. Meleklerini/mizi gule gule buyut insallah.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...