31 Mart 2008

Mart ayı çok hareketli geçtiği halde, burada, çok anlatamadım. Martın son dakikalarına bir şey sığdırabilir miyim diye anlatmaya başlıyorum. Mart ayında burada sadece Paskalya kutlanmıyor. Birde İrlandalılara özel Aziz Patrik günü var. Bu özel gün bize yakın bir şehir olan Dublin’de sevinçle kutlanıyor her sene. Bu sene hem ablamda görmüş olur, hem çocuklara da değişiklik olur diye soğuk havaya aldırmadan yola koyulduk.

Ablam hemen girişte olmazsa olmaz karamelli patlamış mısırlarımızı aldı. Mısır paketinin boyutu Yasemin’inkine yakındı.Yasemin’se böyle büyük bir şeyi taşıyabilmekten çok memnundu.

Etrafa bakınarak dolaşırken, tam önünden geçtiğimiz anda, sahnede, dans gösterisi saati olduğunu fark ettik ve hemen seyir için uygun bir yere konuşlandık. Nehir dansı yapan güzel kostümlü kızları hem Yasemin hem de Defne ilgiyle izlediler. Yarim saat süren gösteride onlar dansa hiç ilgilerini kaybetmezken, bizde ayni ilgiyi mısırlara gösterdik. Dansları da sevdik tabii.

Bu tarz geziler en çok çocuklara yarıyor. Tanıtım ve satış çadırlarından sonra küçük bir lunapark kurulmuştu. Yasemin hemen ilk oyuncaktan başlayarak sırayla, neredeyse hepsini denedi. Defne bu ilginç aktivitelere heyecanla tanık oldu. Çok yakında dahilde olacak. Yasemin, “son jetonlar” uyarısını alınca, birazda teyzesinin yardımına sığındı.Son olarak tren turundan dönerken, atıştırmaya başlayan yağmur damlaları imdadımıza yetişti de, o çok ısrar edemeden koşarak arabamıza donduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...