19 Mart 2008

HOŞGELDİN BAHAR


Güneş henüz yüzünü göstermekte kararsız. Çiçek açan ağaçlar bile biraz şaşkın, erken açan çiçeklerinin yağmur ve rüzgardan dağılmış olmasına. Biz yine de güneşin arada gösterdiği sıcak yüzünü, güneşli uzun günlerin habercisi olarak kabul edip, bahar kutlamalarına başladık. Burada baharın gelişinin ilk habercisi “Easter” (Paskalya Bayramı). Hani su yumurtaların süslenmesi, yumurta aranması gibi hoş adetlerin yanı sıra bol şeker tüketiminin desteklendiği dönem. Ben buna bahar bayramı diyorum. Gecen sene Türk oyun grubu arkadaşlarımız için bir parti yapmıştık , bu sene geleneği Amerikalı oyun grubu arkadaşlarımızla devam ettirdik. Onlara, Türk kahvaltısını tattırabilmek, biraz tanıtım yapabilmek adına Türk kahvaltısı ve bahara hoşgeldin partisi yaptık.

Türk mutfağının zengin, sağlıklı ve rengarenk mutfağı bol bol takdir toplarken, miniklerde bol bol eğlendi. Onlara küçük masalara sofra hazırladık. Yemeklerimize alışık olmadıklarından özel ne hazırlayabilirim diye sormuş, endişe etmiştim. Hepside sosis, domates, salatalık, peynir ve kekten oluşan kahvaltılarını severek yediler.

Biz kahvaltımızın keyfini uzatırken çocuklar oyunlara geçtiler. Onlara bahçeye kopuk yapma istasyonları hazırlamıştım. Köpük yapmaktan sıkılmaya başladıklarında, kum masasını açtım. Kum oyunları, genelde en çok eğlendikleri, ama en çokta problem yaşanan zaman oluyor . Başlangıçta, oynamaları gerektiği şekilde kalıplar çıkardıktan sonra, kumu etrafa ve birbirlerine atmaya besliyorlar. Bu nedenle hep en sona ayırmaya çalıştığım bir eğlence.

Çocuklar ahenkli oynama sinirini asmaya başladıklarında, bizde cay keyfini tamamlamıştık. Kaynatıp soğutmuş olduğumuz yumurtaları ve boyama malzemelerini ortaya çıkardık. Annelerin yardımlarıyla yumurtaları boyayıp, süsledik. Aktif bir oyundan sonra, bu yaratıcı çalışma hepsini sakinleştirdi. Son olarak, meyve ve yumurta seklinde çikolatalardan oluşan ara öğünlerini yiyip gitmeye hazır hale geldiler.

Yumurtalarını koyabilmeleri için bahar temalı küçük poşetler almıştım. Boyadıkları yumurtaları, yumurta seklinde çikolataları ve tavsan seklinde şekerlemeleri, poşetlerin içine yerleştirip o günün anısına her birine hediye olarak verdik. Herkesin yüzü gülünce, bizimki de güldü.

Hoşgeldin Bahar!

1 yorum:

  1. Bu gunlerde buralarda arada bir de olsa gunes insanin icini isitiyor. O kadari bile enerji dolmaya, heyecanlanmaya yetiyor. Disarilardan hala kis kokan kapali mekanlara giresimiz gelmiyor. Yeni birseyler yapmali bu bahar, bahar ya hani mevsim degisiyor ya, biz de degisik bir seyler yapsak cocuklarimizla, Ozan'i goturmek istedigim yeni yerler var bu bahar onlardan baslayabiliriz mesela, birlikte domates ekecegiz mesela, aiece faytonlu bir ada turu yapmak da var listede mesela, liste boyle uzayip gidiyor.
    Resimler ne guzel, cocuk bahara en cok yakisan sey galiba :) nasil da egleniyorlar, masallah. Defne gun gectikce Yasemin'e daha cok benziyor sanki, ne guzel....
    Bugun Nevruz, Bahara resmen merhaba diyebiliriz artik, hepimizin bahar bayrami kutlu olsun:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...