05 Ocak 2012

Yeni Yıl Tatili



2011'in son haftası ailecek tatil yaptık. Okullar tatildi, babamız izin aldı. Defne özel okula gittiği için tatil değildi, ama hepimizin evde olduğunu anlayınca, tavrını koydu, okula gitmeyi düşünmediğini bildirdi. Kıyamadık zaten, minik kar tanesine..

Yeni yerler görmeyi, gezmeyi, öğrenmeyi bu kadar seven ben, bir okadar da evde yaptığımız tatillere bayılıyorum. Bir kere, tatilin bir hafta öncesinde, hazırlık yapıp, yorulmak zorunda değiliz. Sonra, tatil yerine gidince, benim için yatmak mümkün değil. Çevrede görülecek herşeyi görmeden, içi rahat eden bir insan değilim, tabii yanımdakilerinde çok şansı olmuyor. Oysa, evdeki tatilde yaptığımız en uzun yolculuk, birbirimizin hayallerine oluyor. Beraberce, beyinlerimizin içinde yolculuklara çıkıyoruz. Birbirimizden öğreniyoruz. Bol bol yatıp dinleniyoruz. Normalde izin verilmeyen herşeyi yapıyoruz. Üst üste film izliyoruz mesela. Karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz. Bir öğün dışarı çıkıyoruz, değişik tatlar deniyoruz. Parklarda yürüyüş yapıyoruz, amaçsız dolanıyoruz. 

Bu tatilimizde de, hemen her gece, aile sinema günü yaptık. Ya pizza sipariş ettik, ya sipagetti pişirdik, ya da sandeviçler hazırladık, mısırlar patlattık, geçtik ailecek televizyonun karşısına, aile filmleri izledik. Narnia'nın ikincisini, Sinbad'ı çok sevdik.

İlk kez bir tam gün, maaile hiç pijamalarımızı çıkarmadık. Sabahdan tekrar uyuyana kadar pijamalıydık. Yani hiç dışarı çıkmadık, kimse gelmedi, kendi kendimize dinlendik. 

Kimi zaman oldu, babanın yeni oyuncağı, helikopteri evde uçurduk, bazen tam yönetemedik, helikopter üstümüze doğru geldi, evde çığlık çığlığa koşuştuk. Bazen eski resimlere bakıp katıla katıla güldük, ya da geçmişte kalanlara hüzünlendik. 

Bazen dostlarımızla buluşup, oyunlar oynadık, güldük söyledik. Bazen, her birimiz evin bir köşesine çekilip, kendi kendimizi eğledik. 

Tatilin sonunda güzel, samimi ve doğal bir yılbaşı gecesi geçirdik. Tam da hayatım için istediğim gibi. Yapmacık, abartı, büyük beklentiler olmasın, böylece üzüntüler, hayal kırıklıkları, boşa enerji harcamaları da olmasın. İsraf olmasın, fazlası ihtiyacı olana gitsin.

 Böylece hiç söz geçiremediğim, başına buyruk 2011'i uğurlamış olduk. Bize daha iyi davranırsın 2012, değil mi?


4 yorum:

  1. Herkesce bilinen; Bir tek zaman yerine konulamaz! Zamanın her anını ne hoş ne güzel yaşamışsınız. Dilerim her anınız dolu ve sevgi ile gecer böylece o büyük değer olan Zaman yerinde kullanmış olursunuz.
    Gaflet içinde pervasızca ve haksızca vede amaçsızca bir takım kompleksleri susturmak için zamanı har vurup harman savuranlar bugün olmasada bir gün mutlaka o pişmanlığı yaşayacaklar.
    Nice huzur dolu ,sevgi dolu ve en önemlisi sağlık ile süslenmiş zamansızlardan uzak anlar, yıllar dilerim canlarım.

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşım
    nihayet sakin bir tatil geçirmişsiniz bayıldım ve senin adına sevindim. dediğin gibi kendini paralamamışsın tebrikler.
    evde de yapılabilecek bir çok şey var dediğin gibi.
    eminim ailedeki herkes senin gibi keyif almıştır.
    kocaman öpüyorum seni
    sevil

    YanıtlaSil
  3. Ablacım teşekkürler, zamanımızı iyi kullanmak dileklerimle.

    YanıtlaSil
  4. Sevilcim bu kırık kemik bir işe yaradı sonunda...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...