02 Mart 2010

Çocuklarla Kış Sporları



Baharın gelmesine 3 hafta kaldı! Baharı sabırsızlıkla beklemekle birlikte, düşündüğümde güzel bir kış geçirdik. Aslen karlı kışı olan bir yerde yaşamıyoruz ama kışın keyfini elimizden geldiğince yaptık. Yasemin ve ben bu sene iki yeni sporla tanıştık. Önce birlikte anne-çocuk buz pateni derslerine yazıldık. Kış tatili kaçamağımızda ise kayak dersleri aldık.

Buz pateni dersleri, birlikte geçirdiğimiz güzel bir kaliteli anne çocuk zamanı oluyor bize. El ele kayarken bir yandan yeni şeyler öğrenip, bir yandan sohbet ediyoruz. Dersin sonundaki serbest oyun zamanında hokey sopalarımızı alıp, birbirimize gol atmaya çalışırken, ya da hokey topunu birlikte kovalarken ne derdimiz kalıyor, ne üzüntümüz. Dünyada bir tek Yasemin ve ben kalıyoruz. O zaman, bizim, dünyanın telaşından, stresinden, koşturmasından kaçırdığımız bir saatimiz. Kardeşsiz, babasız, el ele tutuşup, birbirimize yaslandığımız o zamanı biz, çok seviyoruz.





Kayak dersini ise gittiğimiz kış tatilinde aldık. Buranın popüler kayak merkezi Lake Tahoe’da, 3 aile tuttuğumuz evde geçirdiğimiz 4 günlük tatili unutmayacaklar. Tadı damaklarında kaldı. Sabah kalkıp, favori arkadaşlarıyla oyuna başlamak, bahçeye çıkıp karla oynamak, çığlık çığlığa kızak yapmak, beklediklerinin üzerinde güzeldi minikler için. Üzerine, birde birlikte kayak dersi aldılar, buz pateni yaptılar. Kara, kış tatiline doyamadık ama geride kalmamış olduk.




Bu kış yeni şeyler öğrendik, zenginleştik. Böylece kışında aktif kalabileceğimiz , eğleneceğimiz iki yeni sporumuz oldu. Kışın gelmesi için hiçbir zaman sabırsızlanmam ama artık üzülmeyeceğimde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...