30 Eylül 2008

İstanbul’da Çocuklarla Görülecek Yerler

Herkesin bir gezilecek en güzel yerler listesi vardır. Bunlarda benim çocuklarımla İstanbul’da gitmekten hoşlandığım yerlerin bir listesi. Eminim öğrendikçe ve onlar büyüdükçe çok uzun bir liste haline dönüşecek.
Miniaturk

Bayıldık. Etrafındaki bina kirliliği ile kapatılmadan, çıplak halde tarihi eserler ne de güzel görünüyor. Sonradan gidebildiklerime, gidip alıcı gözüyle tekrar bakma fırsatı buldum. Ölmeden önce görülecek yerler listemiz epeyce kabardı, ne çok bilmediğimiz yer varmış. Yasemin henüz bizim gibi etkilenmiyor tarihi yapıtlardan. O daha çok oranın parkına, kocaman satranç taşlarına ve konuşan bilge ağacına bayıldı. Ülkemiz için gurur duyulacak bir yer olmuş diye düşünüyorum, bravo proje sahiplerine. Düzenli geziler düzenlenecek bir yer bizim için.


Nakkastepe’de Yeditepe Kafe

Hiçbir şey benim oraya haftalık ziyaretlerimi engelleyemez. Parkı çok temiz, manzarası çok güzel.Muhteşem bir manzarada çocuk sallama lüksüm var. Çok bunaldığımızda, hem çocuklar, hem benim için ferahlatıcı bir kaçamak yeri.




Koşuyolu Parkı

Bizim için en güzel park, Koşuyolu parkı. Çocuklarımı iç rahatlığıyla göturebildiğim nadir belediye parklarından. Birçok örneklerini görmek dileğiyle.




Fenerbahçe Parkı

Birçok kereler aldık pikniklik malzememizi yanımıza, kurulduk bir piknik masasına. Önce deniz kenarında bir cay keyfi, sonra çocuklara park zevki, uzun yürüyüşleri de unutmamak lazım. Tüm aile için keyifli bir gezi yeri.

Hacıoğlu Lahmacun

Çocuk menusune bayıldık. Capitol’dekinde ucuz ama eğlenceli oyuncaklar veriyorlar. Yasemin 3 tane bebek aldı oradan ve bütün yaz oynadı. Üstelik lahmacun ve ayran ikilisi Mc Donald’s’ in ürünlerinden daha sağlıklı.

Şile Deniz Kenarı

Kum oyunu için sadece parka mecbur değiliz. Çocuklara acaba temiz midir diye endişelenmeden oynayabilecekleri sinirsiz bir kum havuzu. Her fırsatta, çocukların kova takımlarını ve piknik malzemelerimizi alıp attık kendimizi şehir dışına. Deniz manzarasında balık sefaları hem keyifli hem İstanbul’dan çok daha ucuz. Çocukların nasıl iştahla balık ve hatta kalamar yediklerine inanamazsınız. Üstelik çok sağlıklı bir kumaş olduğunu düşündüğüm Şile bezi kıyafetlerine bayıldı Yasemin.

Çocukları götürmek istediğim ama götüremediğim, bir dahaki sefere mutlaka dediğim yerler ise:

Oyuncak müzesi
Tarihi Yarımada- Sultanahmet
Polenezköy’de birbirinden güzel çocuk aktiviteleri ihtiva eden brunch yerleri (Artık bir çoğunda hafta sonları palyaço ve çeşitli aktiviteler konmuş.)
Moda Teras Kafe’de brunch keyfi – Buranında var bir çocuk aktivite ablası
Çamlıca Tepesi
Adalar (Bir fayton sefası nasılda hoşlarına gider)


Bildiğiniz yerler varsa ekleyin lütfen , onları da görmüş öğrenmiş oluruz.

2 yorum:

  1. Aslında İstanbul'a yeni geldim iki yıl oldu. Zeytinburnunda Merkez efendi parkı hoşuma gitti şifalı bitkilerin yetiştirildiği güzel bir park, üzerinde isimleride yazıyor. Geniş bir alanda bitkilerin yetişmesini görme imkanı var.

    Şimdiki belediye epey uğraşmıs sağolsun zeytinburnu gibi yerde nefes alacak parklar açmış. Aslında tarih ve kültür hazinesi bir semt, insan atalarımız bunları nasıl başarmış diyor geriye kalan enkaza dönüşmüş tarihi mekanları görünce,yazık..şimdi eski haline döndürülemesede tamiratlar yapılıyor belediye çok başarılı.

    İnsanlar nasıl yaşıyorlar,nasıl yaşamışlar bitişik nizam havasız beton yığını İstanbulda? Yurtdişindan yaklaşık yirmi yılkadar önce misafirlerimiz gelmişti (Rusya'dan) bizde onları biraz gezdirdik.Galiba Fatih semtindeydik misafir bey hayıflanarak ve acıyarak "burada hiç çocuklara oynayacak park yokmu nerede oynuyor çocuklar" demişti tabii ben de yabancısıyım söyleyince dikkatimi çekti gerçekten park namına bir yer yoktu.birbirine bitişik ucube apartmanlar! bırakın çocuklara yürüyecek yolda düşünülmemiş. Şimdi çok şükür çalışmalar yapılıyor daha iyi eskiye nazaran.taktir etmezsek nankörlük yapmış oluruz...

    Geldim geleli içimden acıyla şu sözler taşıyor "Zavallı İstanbul seni ne hor kullanmışlar ne hale getirmişler bilinçsiz mütahhitler ve yerel yönetimler!Canını nasıl yakmışlar seni nasıl incitmişler,oysa sen eşi benzeri olmayan narin ve pek kıymetli bir hazinesin". Bana göre yıllarca tarih ve yeşil katliamı yapılmış.

    Kusura bakmayın İstanbulda yaşamaya başladıktan sonra bayağı dertlendim ve bunaldım...
    Neyse ümitsiz olmayalım güzel şeyler oluyor çok şükür...

    bu arada mirac kandilinizde mubarek olsun Çiğdem hanım çocuklara slm... Saadet

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim katkilariniz icin, cok dogru soylemissiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...